Zin om een project te starten?Wij wel!
WordPress handleiding voor beginners

WordPress handleiding voor beginners

Dus je wilt een website maken, maar geen idee waar te beginnen? Vandaag gaan we in de JMD Academy stap voor stap leren hoe je een website kunt maken met WordPress.
Geen zorgen! WordPress is in de basis relatief eenvoudig, ook voor mensen met minder technische kennis. Het is een fantastische tool waarmee je een website kunt bouwen zonder enige kennis van programmeren. In deze eenvoudig te volgen handleiding nemen we je stap voor stap mee in het proces van het maken van je eigen website met WordPress. Dus, rol je mouwen op, laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het bouwen van je website met WordPress! Laten we beginnen!
We hebben 3 belangrijke stappen nodig om een website te maken met WordPress.

1. Opzetten

Introductie

Laten we beginnen met een korte introductie van WordPress: WordPress zag voor het eerst het levenslicht op 27 mei 2003. De oprichters zijn Matt Mullenweg en Mike Little. WordPress is het populairste website platform ter wereld. Het wordt gebruikt door bijna 43% van alle websites op het internet.
Om te beginnen met je WordPress-website, heb je het volgende nodig:
  1. Kies een website hosting pakket.
  2. Kies een domeinnaam.
  3. Installeer WordPress.
  4. Kies een thema of sjabloon.
  5. Voeg je inhoud toe.
  6. Klik op ‘Publiceren’.
Wanneer u op WordPress op ‘Publiceren’ klikt, wordt uw inhoud onmiddellijk beschikbaar gemaakt voor de wereld. Het is een moment van verwachting en opwinding als je bericht, pagina of update live gaat. Zorg ervoor dat je je inhoud hebt beoordeeld, de opmaak hebt gecontroleerd en bent geoptimaliseerd voor SEO voordat je op die knop klikt om een blijvende indruk op je publiek te maken.
Domeinnaam

Dit is de naam van je website, zoals jmdweb.nl

WordPress hosting

Dit is waar je website bestanden worden opgeslagen, vergelijkbaar met een stuk grond voor je huis. Een hostingprovider registreert vaak ook je domeinnaam en installeert je mailadressen. Ben je op zoek naar een hostingprovider? Neem dan eens contact met ons op. 😉

Wordpress login
WordPress installeren
Het eerste wat je moet doen, is WordPress installeren op je webhostingserver. Maar maak je geen zorgen, veel hostingproviders bieden eenvoudige installaties met één klik aan, dus het is een fluitje van een cent. . Nadat WordPress is geïnstalleerd, moet je een account aanmaken met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt toegang tot het WordPress-dashboard, dat als het startpunt voor je website fungeert. Je vindt er veel menu’s en opties, dus neem de tijd om ermee vertrouwd te raken. Daarna zie je dit scherm om details in te vullen.
dashboard wordpress
Dashboard
Zodra WordPress is geïnstalleerd, kun je toegang krijgen tot het WordPress-dashboard. Dit is het controlecentrum van je website, waar je alles kunt beheren, van ontwerp tot inhoud. Neem de tijd om de verschillende menu’s en opties te verkennen, omdat dit je zal helpen bij het navigeren en aanpassen van je website. De komende periode zullen we op de JMD Academy verschillende artikelen publiceren over elk onderdeel van WordPress.
2. Eerste stappen in WordPress
Plug-ins
Plug-ins op WordPress verbeteren de functionaliteit en functies van uw website. Met duizenden beschikbare opties bieden plug-ins oplossingen voor verschillende behoeften, zoals SEO, beveiliging, prestatie-optimalisatie, contactformulieren en meer. Kies betrouwbare plug-ins, installeer en activeer ze met gemak om de mogelijkheden van uw WordPress-site aan te passen en uit te breiden. Bijvoorbeeld Yoast SEO, WooCommerce, Contact Form 7, WPForms en nog veel meer.
Maak een back-up van je website
Bescherm uw website. Maak een back-up op WordPress. Kies een betrouwbare plug-in. Instellingen configureren, back-up starten. Controleer de integriteit. Plan geautomatiseerde back-ups. Bewaar veilig. Restauratie testen. Loop geen risico op gegevensverlies. Bescherm uw site met een robuuste back-upstrategie.
Titel en Tag Regels
De site title en slogan op WordPress spelen een cruciale rol bij het overbrengen van de identiteit van uw website. De titel van de site vertegenwoordigt uw merk, terwijl de slogan een korte beschrijving geeft. Kies ze verstandig, aangezien ze de eerste indruk van uw site beïnvloeden en bezoekers helpen het doel ervan te begrijpen.
3. Ontwerp
WordPress Themes
Kies een thema stijl

En nu, het leuke gedeelte: het kiezen van een thema! WordPress heeft een breed scala aan gratis en betaalde thema’s waarmee je je website een unieke uitstraling kunt geven. Je kunt het altijd later aanpassen, dus maak je niet te veel zorgen over het maken van de perfecte keuze in één keer. WordPress biedt een uitgebreide collectie thema’s die bepalen hoe je website eruitziet en is ingedeeld. Blader door de gratis en betaalde thema’s en kies degene die past bij jouw wensen. Installeer je gekozen thema en pas het aan om bij je merk of persoonlijke stijl te passen. Je kunt kleuren, lettertypen, achtergronden en meer aanpassen om een unieke uitstraling voor je website te creëren. Een nadeel van een thema is dat het niet uniek is. Wil je echt een schitterende unieke website? Laat dan een uniek WordPress thema ontwerpen. Bijvoorbeeld, door JMD Web. 😉

Sample Page
Nieuwe pagina
Een nieuwe pagina maken op WordPress is eenvoudig en efficiënt. Klik op ‘Pagina’s’ in het dashboard en vervolgens op ‘Nieuwe toevoegen’. Geef uw pagina een titel, voeg inhoud toe met behulp van de gebruiksvriendelijke editor en pas de lay-out aan met blokken. Publiceer de pagina om deze toegankelijk te maken voor bezoekers en de structuur en inhoud van uw website te verbeteren.
Gefeliciteerd met uw succesvolle bouw van een WordPress-website. Door ijverig een uitgebreide stapsgewijze handleiding te volgen, hebt u de nodige kennis opgedaan om WordPress te configureren, het door u gekozen thema te personaliseren, boeiende inhoud op te nemen en uw website te optimaliseren voor verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines. Het is van cruciaal belang op te merken dat WordPress de ontwikkeling van websites mogelijk maakt zonder dat codeert vaardigheid vereist is, waardoor u uw creativiteit volledig kunt ontketenen. Omarm het proces en geniet van het opbouwen van uw onderscheidende online aanwezigheid! Deze samenvatting geeft slechts een fundamenteel overzicht, aangezien dieper graven in WordPress een reeks opmerkelijke functionaliteiten en mogelijkheden zal onthullen om uw website te verfraaien. Omarm de reis en geniet van de voldoening van het maken van je online meesterwerk!
Gerelateerde berichten